|
|
Lite Regler
LEK Vi har 2 särskilda lekplatser som föreningen sköter om och vi har flera kommunala bollplaner i närheten. Naturligtvis håller föräldrarna uppsikt över sina barn så att de inte skadar sig och att de tidigt lär sig visa hänsyn till sina grannar.
HUSDJUR Föreningen har också ett antal innevånare med fyra ben, vars hussar och mattar ser till att deras skyddslingar inte ställer till med förtret för övriga boende.
MOTORFORDON Vi undviker att köra våra motorfordon fram till bostadshuset i möjligaste mån. Undantaget är då vi måste lasta i eller ur något vi inte orkar bära de få metrarna till parkeringen. När vi tar taxi, ber vi chauffören att stanna före gångvägen till huset. Det mopedburna gardet får inte köra på gångvägarna, så de leder moppen fram till huset. -Sovrummen ligger i regel mot entrésidan och vi som bor här har varierande dygnsrytm. Vi är tilldelade varsin garage- och parkeringsplats. Parkeringsplatsen ligger mitt framför garagedörren. Våra gäster disponerar särskilda gästparkerings-platser, där vi själva bör undvika att parkera. Då vi parkerar i garaget är det viktigt att vi kör in med fronten först (pga avgaserna), lägger växeln i friläge (så att brandkåren snabbt kan evakuera om det skulle börja brinna) samt låser garagedörren (eftersom där inte finns några mellanväggar). Vi ser dessutom till att inte blockera fläkt och fläktaggregat (så att vaktmästaren kommer åt att sköta temperatur-inställningen). För att behålla områdets skönhet, har vi dessutom kommit överens om att inte ha några "bilprojekt" eller skrotbilar utanför garagen.
KÄLLSORTERING Sedan vintern -96 / -97 källsorterar vi våra sopor. Det är viktigt att vi värnar om våra barns framtida miljö och detta är ett sätt att visa att vi bryr OSS om. Därför sorterar vi papper, kartong, hård- och mjukplast färgat- och ofärgat glas. metall samt köksavfall och lägger dem, rengjorda, i särskilda behållare i sophusen. Det finns listor uppsatta i sophusen med exempel på vad som hör var, för den som är osäker. Kan man, trots detta, inte komma fram till i vilket kärl skräpet hör hemma, kan man kasta det i tunnan för hushållsavfall. Det som inte är papper eller förpackningur får vi ta med till Återbruket vid Hälla. Den som inte har egen bil brukar hitta någon vänlig granne som hjälper till. Vik ihop förpackningarna riktigt. OBS! Stora kartonger/emballage till t ex TV och möbler körs till återbruket
GEMENSAMMA ÅTAGANDEN Föreningen samordnar 2 dagar varje år för skötsel av de gemensamma ytorna. -En på våren och en på hösten. Då hjälps vi alla åt att feja och göra fint samtidigt som det är ett naturligt tillfälle att heja på de grannar man inte träffar så ofta. Extra kallelse skickas ut om detta. Under barmarks-säsongen turas vi om att klippa gräset runt respektive huskropp. Schema på detta finns under "Dokument/Diverse". Då snön fallit har vi våra egna skottningsområden (gångvägarna framför huset.) Det är lätt att glömma rabatten utanför förrådet och garaget, så vi får påminna oss själva och varandra ibland. Den som får en god idé om hur området kan förskönas ytterligare tar upp detta med sina husgrannar och sedan med styrelsen, som i sin tur tar ställning till förslaget. I de gemensamma åtagandena ingår också att vara Husvärd. Utmärkelsen cirkulerar mellan varje hushåll med 1år i taget. En Husvärd är lite av en hustomte som b.la. ser till att den gemensamma belysningen fungerar, har ansvar för nyckeln till Föreningens redskapsförråd, hjälper till att samordna vår- och höststädning, är husets representant inför styrelsen samt hälsar de nya grannarna välkomna till Väderleken.
FÖRENINGENS OCH MEDLEMMENS ANSVARSOMRADEN Läs i stadgarna under "Dokument"
VID SKADOR ELLER FEL PÅ DEN GEMENSAMMA ANLÄGGNINGEN Om vi upptäcker en skada eller något fel på föreningens egendom kontaktar vi Husfar /-mor, Vaktmästaren eller styrelsen.
FLYTTNINGSANMÄLAN Då någon av oss flyttar, lämnar vi in bifogad blankett till kassören och ser samtidigt till att den nya medlemmen får ett eget ex. av denna broschyr.
Blanketten kan laddas hem under "Dokument/Diverse" |